Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2006. РІВНЕ. Архієпископ Варфоломій зустрівся з парафіянами, які вже цілий рік охороняють Воскресенський храм міста Острога від захоплення розкольниками — філаретівцями

22 жовтня архієпископ Варфоломій відвідав Воскресенський храм міста Острога, де зустрівся з парафіянами, які вже цілий рік охороняють свій храм від захоплення розкольниками -філаретівцями.
Рівно рік тому тодішній настоятель храму, порушуючи святенницьку присягу та церковні канони, через бажання статя розкольницьким єпископом, перейшов до “УПЦ-КП”. Він таємно, дри підтримці тодішнього екс-губернатора Рівненської області Василя Червонія, перереєстрував православну громаду і обманним шляхом хотів заволодіти Воскресенським храмом. Та громада довідалась про зраду і бажання лжепастиря і мужньо захистила свій храм.
Судові інстанції ось уже на протязі року зволікають з позитивним вирішенням проблеми православної громади, тому віруючі змушені охороняти свій храм від можливого захоплення. Кожного дня ранком до храму приходять люди, щоб заступити для його охорони, а на нічну охорону збирається щодня не менше як 15 чоловік.
Архієпископ Варфоломій підтримав захисників храму і виразив надію, що по вірі й молитві парафіян Господь допоможе їм дочекатись справедливості в судових рішеннях та повернення храму законним власникам. Необхідно відзначити, що кожного недільного святкового дня на церковному погості звершується уставне богослужіння. Трагедія Воскресенської церкви ще тісніше згуртувала парафіян навколо рідного храму.