Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.08.2006. КИЇВ. Керуючий справами Української Православної Церкви взяв участь у відкритті Всесвітнього форуму українців

Вікарій Київської Митрополії, Керуючий справами УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття IV Всесвітнього форуму українців, які відбулись у Національному палаці мистецтв України. Після закінчення церемонії відкриття в розмові з кореспондентом прес-служби Української Православної Церкви архієпископ Митрофан з прикрістю відзначив, що “незважаючи на всю важливість даного заходу, представникам Української Православної Церкви (найбільшої релігійної конфесії в Україні) не було надіслано офіційного запрошення, а під час урочистого відкриття не було надано слова для привітання учасників форуму.”
Нагадаємо, що раніше в різних ЗМІ заявлялась ынформація про те, що духовенство УПЦ ніби-то навмисно уникає участі в проведенні IV Всесвітнього форуму українців і цим виявляє неповагу до українського народу в його прагненні до соборності і незалежності.
Слова владики Митрофана ясно показують справжню суть справи та “повагу” організаторів та учасників форуму до канонічного Православ’я на Україні та його представників.