Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.07.2006. САРНИ. Насельниці монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері відзначили 10-річний ювілей з дня освячення обителі

З нагоди 10-ї річниці освячення жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері в селищі Серники Заріненського району Рівненської області архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій очолив святкову Божественну літургію. За соборним богослужінням молились намісники монастирів, духовенство та ченці з парафій і монастирів району. Були присутні керівники міської, сільської та районної рад. Напередодні святкового богослужіння правлячий архієрей звершив три чернечих постриги насельниць монастиря з нареченням імен Варвара, Єлизавета та Марина.
Владика побажав процвітання святій обителі та молитовного життя всім тим, хто несе чернечий послух у цьому монастирі. Він подякував настоятельниці монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері ігумені Іуліанії (Боровець) за її старанність і зусилля, докладені до розбудови обителі. Силами настоятельниці при обителі відкрито скит на честь хрестителя Господнього Іоанна в урочищі Трищава Сарненського району Рівненської області для духовного подвигу ченців та відновлення духовності в цій місцевості, адже колись тут височіли декілька храмів, які були згодом ущент зруйновані.
Прес-служба Сарненської єпархії