Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.07.2006. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В Свято-Успенському Зимненському монастирі пройшла конференція «Боротьба зі сліпотою в Україні в рамках виконання програми ВООЗ «Vision-2020»

У Святогірському Свято-Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира пройшла науково-практична конференція, організована асоціацією дитячих офтальмологів Україні «Боротьба зі сліпотою в Україні в рамках виконання програми ВООЗ «Vision-2020».
На форумі розглядалися проблеми епідеміології сліпоти та слабкозорості, діагностики та реабілітації вродженої патології.
У рамках конференції визначні вітчизняні офтальмологи професор А.С. Сеняткіна, професор Н.Ф. Борова, професор С. О. Риков, професор Г.Д.Жабоєдов, доцент О.В.Акіменко, кандидат медичних наук О.П.Лепіхова надавали консультації пацієнтам окулістичних клінік країни.
«З кожним роком збільшується кількість людей, що страждають від проблем із зором, — сказав визначний офтальмолог нашої країни Сергій Риков. — причини зорових недругів у людей різні, але у більшості випадках до втрати зору призводять перенавантаження та нервові напруження. Зір потрібен людині, як вода рибі, і ми, лікарі, маємо робити все від нас залежне щоб повернути людям унікальний дар від Бога — можливість бачити навколишній світ».
Учасники заходу також мали можливість оглянути експозицію новітніх зразків офтальмологічного обладнання.
За словами настоятельниці Свято-Успенського Зимненського жіночого монастиря ігумені Сефани, — православні священики плідно співпрацюють з лікарями Волині. «Що дня до нас звертаються багато людей, яким потрібна медична допомога, — говорить матінка Стефана, — потреби наших віруючих і спонукали насельниць обителі налагодити співробітництво з лікарями, зокрема, визначним офтальмологом нашої країни Сергієм Олександровичем Риковим».
Закінчиться конференція в неділю, 16 липня, круглим столом «Боротьба зі сліпотою у дітей України».

Володимир-Волинська єпархія.