Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.06.2006. БІЛА ЦЕРКВА. Єпархія та Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів провели науково-практичну конференцію

У Білій Церкві відбулася регіональна науково-практична конференція «Християнська етика — шлях духовно-морального оздоровлення суспільства». Її організаторами стали Білоцерківська єпархія та Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів. Конференція відкрилася в залі найбільшого Палацу культури в місті — «Росава»; в ній взяли участь близько семисот учасників з дванадцяти благочинь.
З вітальним словом до учасників форуму звернувся єпископ Білоцерківський і Богуславський Серафим. У роботі конференції взяли участь начальник відділу в справах релігій і національностей Київської обласної державної адміністрації В. Троценко, начальник управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації В. Бутник, ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, кандидат педагогічних наук Н. Клокар та інші.
Об’ємну і глибоку доповідь «Християнська етика у школі: досвід і перспективи» зробив начальник управління духовної освіти Білоцерківської єпархії протоієрей Ігор Ковровський. «Розбудова національної системи виховання неможлива без звернення до своїх коренів, без абсорбції всього того найкращого у національній педагогіці, що було вироблено народом і озвучено його чільними представниками, — сказав він. — Проте, якщо справді ґрунтовно підійти до нашої педагогічної спадщини, то висновок напрошується сам по собі: народна педагогіка увібрала в себе все те найкраще, що виробила поколіннями християнська культура і традиції православного виховання. Це є тим надбанням, тим духовним скарбом, якого не вдалося знищити нікому, навіть у найтяжчі роки історії нашого народу. У зв’язку з цим все гучніше лунає голос Церкви про необхідність поєднання зусиль з державою заради виховання майбутніх поколінь».
В обговоренні теми конференції взяли участь 25 виступаючих, серед них — директори шкіл, священнослужителі, викладачі курсу «Біблійна історія та християнська етика» державних освітніх закладів та недільних шкіл Київщини. Жваве спілкування та обмін досвідом продовжувались і під час перерв. Присутні мали нагоду оглянути виставку творчості учнів і вчителів кращих недільних шкіл з різних куточків Білоцерківської єпархії, а також придбати книги на виставці-продажу православної літератури.
Кращі викладачі були нагороджені грамотами Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира за заслуги у викладанні курсу «Біблійна історія та християнська етика». Учасники конференції прийняли резолюцію, в якій окреслили план суттєвого оновлення національної системи освіти на християнських засадах. З цією метою, крім інших важливих рішень, було прийнято рішення про створення обласного осередку Всеукраїнського православного педагогічного товариства та започаткування системного випуску православного педагогічного журналу і газети.
На завершення архієрейський хор Спасо-Преображенського собору та молоді таланти Київщини подарували глядачам яскраву концертну програму.
Прес-служба Білоцерковської єпархії