Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.06.2006. ОДЕСА. У військовій частині Прикордонних військ України правлячий архієрей заклав камінь у підмурівок нової каплиці

У перший день свого архіпастирського візиту в Ізмаїл митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел відвідав військову частину №1474 Прикордонних військ України. На стройовому плацу владику зустрічали військовослужбовці та члени їхніх родин. Зі словом вітання до високого гостя звернувся заступник командира частини майор Олександр Гібеліда, який подякував митрополиту за увагу до духовних запитів прикордонників і попросив зробити врочисте закладання каменю в підмурівок майбутньої каплиці на честь преподобного Іллі Муромця.
У співслужінні духовенства єпархії митрополит Агафангел освятив місце під майбутню каплицю та заклав камінь у її підмурівок. Владика подарував кожному натільний хрестик. Потім відбувся урочистий прийом на честь високошановного гостя, під час якого сторони висловили намір і надалі зміцнювати дружні взаємини між прикордонниками й Церквою. На знак вдячності за духовне опікування військовослужбовцями і членами їхніх родин командир частини полковник Віктор Момот подарував митрополитові Агафангелу прикордонну форму.
Прес-служба Одеської єпархії