Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2006. КИЇВ. До керівників силових відомств України направлено депутатський запит щодо діяльності організацій “Кіото” та “Об’єднання послідовників Фалуньгун”

Голові Служби безпеки, міністру внутрішніх справ, генеральному прокурору та міністру юстиції направлено депутатський запит щодо діяльності організацій “Кіото” та “Об’єднання послідовників Фалуньгун”. У запиті, зокрема, говориться: “ Останнім часом в Україні активізувалась діяльність неоорієнталістського культу Фалуньгун, центр якого знаходиться за межами України. В Китаї – на Батьківщині цієї екстремістської релігійної організації вона є забороненою за деструктивні, асоціальні дії. Згідно з твердженням властей КНР діяльність керівництва даної секти призвела до загибелі понад 1600 чолові, які відмовлялись від медичної допомоги або кінчали життя самогубством. Протягом 1999-2000 років у Китаї відбулися масові заворушення, організовані прихильниками Фалуньгун, які призвели до суттєвих матеріальних збитків та людських жертв. Суттєво обмежена діяльність адептів даної секти і в деяких інших країнах, зокрема в Сінгапурі, де на її адресу теж висунуті серйозні звинувачення.
Для легалізації своєї діяльності в Україні фалуньгунівці створили громадську організацію “Кіото” р/р 2600020980187, адреси офісу та місць перебування зібрань – пр. Лісний, 124, кв. 54, вул.. Мілютенка, 17-б, кв.40. Також вони зареєстрували громадську організацію “Об’єднання послідовників Фалуньгун” (зареєстрована в Київському міському управлінні юстиції у книзі обліку організацій 25 листопада 2002 року за № 3-12-2002, м. Київ, вул. Малишко, 15, офіс 6, тел. 532 57 34).
На думку багатьох фахівців, ці організації, зареєстровані, як громадські, насправді впроваджують деструктивну релігійну практику китайської секти Фалуньгунь, яка може становити велику загрозу життю та здоров`ю громадян. Вони регулярно проводять пікетування посольства Китайської Народної Республіки, чим завдають великої шкоди нашим міждержавним відносинам. Посольство Китаю неодноразово висловлювало протест українським правоохоронним органам з цього приводу, вимагаючи заборонити ці заходи, що заважають нормальній роботі дипломатичної місії. Члени “об’єднання послідовників Фалуньгун” без погодження з органами влади використовують для своїх медитативних практик зону Києва, зокрема Маріїнський парк, розташований біля Верховної ради.
Просимо перевірити зазначені факти, та, у разі їх підтвердження, скасувати державну реєстрацію вищезазначених громадських об’єднань і припинити незаконну діяльність закордонних емісарів тоталітарної міжнародної секти “ Фалуньгун”.
Депутатський запит підтримали, зокрема, народні депутати України С. Челноков, Ю. Соломатін, К. Самойлик та інші.