Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.02.2006. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир висловив співчуття Священному Синоду Православної Церкви Чеських Земель і Словакії в звязку з кончиною Митрополита Николая

“З великим сумом повнота Української Православної Церкви сприйняла звістку про кончину Його Блаженства, Блаженнішого Николая, Митрополита Чеських Земель і Словакії. Владика Неба і Землі признав до Себе мудрого і досвідченого архіпастиря, який все своє життя віддав служінню Богу і Його Святій Церкві. Господь накреслює кожній людині певний відрізок життя на землі, який вона повинна пройти духовно удосконалюючись через служіння людям і Богу добром, Саме таким і був земний шлях Блаженнішого Владики Николая. Нехай же у вічності він сподобиться у Господа великих милостей і наслідує Царство Небесне.
Від імені Української Православної Церки висловлюю співчуття єпископату, духовенству, чернецтву та всім вірним Православної Церкви Чеських Земель і Словакії. Владику добре знали і в Україні, пам’ять про нього назавжди залишиться в молитовних серцях українського народу. Вічна пам’ять спочилому Блаженнішому Митрополиту Николаю!”