Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2005. ЛЬВІВ. Парафіяни Свято-Володимирської громади пікетують облдержадміністрацією в зв’язку з намаганнями влади зруйнувати православний храм

28 грудня 2005 року парафіяни Свято-Володимирської громади молилися перед Львівською обласною державною адміністрацію та мерією міста Львова. Причиною протесту стало намагання міської влади позбавити громаду земельної ділянки, на якій знаходиться Свято-Володимирський храм і передати її під будівництво будинку. У молитовному стоянні взяло участь близько 200 вірних УПЦ. Перед стінами обласної адміністрації священиками Львова було відслужено молебень з акафістом Божій Матері „Скоропослушниці”, а перед мерією – молебень.
Мешканці Львова, які стали свідками пікетування, з розумінням поставились до піднятого питання і з обуренням сприйняли бажання міської влади збудувати на місці церкви житловий будинок. Але на жаль, міська рада не відреагувала на протест віруючих. Представник Львівської обласної державної адміністрації С. Шеремета та інші особи, які вийшли до пікетувальників, пообіцяли обговорити підняте питання на круглому столі за участю представників облдержадміністрації, керівників міста, голів депутатських фракцій міської ради та представників громади. Круглий стіл запланований на першу половину січня 2006 року.
Проведення сесії міської ради заплановано на 29 грудня 2005 року. Громада в цей день знову буде проводити молитовне стояння під стінами мерії.
Православні віруючі сподіваються, що поневіряння, які продовжуються уже п’ятнадцять років, нарешті закінчаться; влада повернеться обличчям до народу і закріпить за громадою земельну ділянку площею 0,25 га на проспекті Червоної Калини, 89, у м. Львові, на якій знаходиться православний храм.
Прес-служба Львівської єпархії