Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.12.2005. Затверджено Програму „Церковного вшанування пам’яті Петра Калнишевського» на період до 2008 року

Синодальна Богословська комісія Української Православної Церкви під головуванням Архієпископа Львівського і Галицького Августина розглянула прохання Всеукраїнського Благодійного Фонду імені Петра Калнишевського і затвердила Програму „Церковного вшанування пам’яті Петра Калнишевського» на період до 2008 року.
Духовний і громадянський подвиг Петра Калнишевського, багатогранність його діяльності має стати взірцем для української нації та її провідників у жертовному служінні власному народу по розбудові української державності.
Серед по вшануванню пам’яті кошового отамана, Всеукраїнський Благодійний Фонд імені Петра Калнишевського визначає:
1. Фінансування видавничих програм Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України для задоволення духовних потреб осіб, позбавлених волі та співробітників силових структур. Особливої уваги при цьому, заслуговує необхідність проведення духовно-просвітницької роботи по увіковіченню пам’яті поета Василя Стуса (1938-1985);
2. Організація експонування результатів досліджень Миколи Хрієнка по проекту „Українці за Уралом» в приміщенні Українського фонду культури та підготовка до реалізації проекту „Українці за Полярним колом», що має завершитись в Соловецькому монастирі на місці поховання Петра Калнишевського.