Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.12.2005. ЧЕРКАСИ. На території обласної психіатричної лікарні №1 освячено храм на честь преподобного Амфілохія Почаївського

Тісна співпраця лікарів з Церквою, яка має багатий досвід позитивного впливу на психічно хворих людей, в багатьох країнах світу є давньою традицією. Відтепер є храм і на території обласної психіатричної лікарні №1, яка знаходиться у місті Смілі.
“Розуміння необхідності мати власну церкву виникло відтоді, як ми побачили, наскільки дієвою є наша співпраця з православним духовенством, перш за все з благочинним Смілянського округу протоієреєм Петром Дмитруком, — сказав головний лікар цього закладу Анатолій Кухар. – Ми наочно побачили, як розумна, виважена духовна бесіда, присутність у стінах лікарні досвідченого священика позитивно впливає на наших пацієнтів, серед яких є чимало людей, які потрапили до нас саме внаслідок розбещеного способу життя”.
Нова церква розташувалася в колишньому приміщенні їдальні, вона ідеально вписалася в загальну архітектуру охайних лікарняних корпусів. Освячена ж вона на честь видатного українського подвижника сучасності, який нещодавно був причислений до сонму святих — преподобного Амфілохія Почаївського.
Виступаючи перед медичним персоналом лікарні, численними парафіянами, які зібралися на урочисте освячення храму, архієпископ Черкаський і Канівський Софроній відзначив важливість цієї події і висловив особливу подяку керівництву цього медичного закладу, який не лише ініціював ідею створення власної церкви, а й активно сприяв у прискоренні її облаштування.