Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.05.2005. КІРОВОГРАД. Відбулася обласна науково-практична конференція «Актуальні проблеми духовного оздоровлення молоді в закладах освіти»

Її організаторами стали відділ релігійної освіти та катехізації Кіровоградської єпархії УПЦ, обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім.В.Сухомлинського, управління освіти Кіровоградської міської ради, відділ сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради, обласне товариство «Православна просвіта» та Всеукраїнське православне педагогічне товариство. Конференція проходила в актовому залі Кіровоградської загальноосвітньої школи І-ПІ ступенів № 24. У її роботі взяли участь понад п’ятдесят педагогів області.
З вітальним словом до учасників конференції звернувся, єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон.
На пленарному засіданні з доповідями виступили керівник відділу релігійної освіти та катехізації Кіровоградської єпархії секретар єпархії протоієрей Петро Сидора, завідувач кафедри педагогіки і психології обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. В.Сухомлинського Н.А.Калшіченко, інспектор управління освіти Кіровоградського міськвиконкому О.В.Шевченко, методист ЦМСПС управління освіти Кіровоградського міськвиконкому Ю. Задубняк, доцент Кіровоградського педагогічного університету ім. В.Винниченка А. Перзеке та ассистент кафедри української літератури та українознавства Уманського державного педуніверситету імені П.Тичини протоієрей Вадим Паєвський.
У доповідях висвітлювалися проблеми духовності й школі ХХІ століття, виховання дітей в сім’ї та школах-інтернатах на сучасному етапі, виховання дітей, позбавлених батьківської опіки, впровадження основ православної культури у повсякденне життя загальноосвітніх шкіл, а також ті чинники, що негативно впливають на молоде покоління.
На секційних заняттях священнослужителі, викладачі кіровоградських вузів та педагоги середніх навчальних закладів обмінялися досвідом духовного оздоровлення молоді в закладах освіти.
Кіровоградська фірма «Бон-Аспект», директор якої С.Г.Кожухар взяв участь у роботі конференції, забезпечила проведення цього заходу технічними засобами для демонстрування відеофІльмів та виготовила для педагогів диски із записами матеріалів семінару на аналогічну тему, що відбувся у м.Кіровограді у березні цього року. На дисках записано також фрагменти з деяких фільмів православної таматики. У пригоді православним педагогам стануть і методичні матеріали, підготовлені недільною школою в ім’я рівноапостольних Мефодія і Кирила при Спасо-Преображенському соборі Кіровограда та регіональним товариством «Православна просвіта». Конференція прийняла рекомендації щодо подальшого вдосконалення виховання молоді на засадах православної культури.
Прес-служба Кіровоградської єпархії.