Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.04.2005. СУМИ. Єпископ Іов та єпископ Інокентій обговорили релігійну ситуацію в регіоні з заступником обласної державної адміністрації

Відбулася зустріч єпіскопа Сумського і Охтирського Іова та єпіскопа Конотопського і Глухівського Інокентія з виконуючим обов’язки заступника обласної державної адміністрації О.Медуницею. Під час розмови присутні обмінялися думками щодо релігійної ситуації на Україні і зокрема на Сумщині.
Керуючий Сумською єпархією висловив своє занепокоєння щодо провокаційних заяв про перерозподіл храмів з боку релігійної організації Київський Патріархат та відсутність оперативної реакції на них державною владою. Єпіскопом Сумським і Охтирським Іовом було надано Звернення Священного Синоду до Президента України та вірних чад канонічної Української Православної Церкви, що містить позицію священоначалія на врегулювання штучного розколу Православної Церкви на Україні.
Всі присутні на зустрічі були спільної думки відносно того, що суперечливі питання повинні вирішуватись у рамках закону.