Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.04.2005. СУМЫ. Представники «Київського патріархату» на Сумщині роблять звернення до нової влади щодо перерозподілу храмів УПЦ

 


Керівник релігійної організації „Сумська єпархія УПЦ – Київський патріархат” Мефодій Срібняк у приміщенні свого єпархіального управління провів прес-конференцію. В розмові з сумськими журналістами він заявив, що влада повинна вивчити церковні питання і в якісь мірі перерозподілити храми на користь Київського патріархату.


На запитання журналістів, чи закликав він 9 березня цього року на мітингу біля пам’ятника Т.Г.Шевченку силою захоплювати храми канонічної Церкви, конкретної відповіді не дав. Замість цього зазначив, що Т.Шевченко є „святим мучеником за український народ” і „його портрети в українських домівках завжди висіли на рівні з образами Спасителя і Богородиці”.


Представники Київського патріархату на Сумщині роблять звернення до нової влади, щодо перерозподілу храмів, які належать Українській канонічній Православній Церкві. Цим самим вони дестабілізують релігійне становище на батьківщині Президента України.