Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.03.2005. КІРОВОГРАД. Єпископ Пантелеімон і секретар єпархії взяли участь у зустрічі керівників релігійних організацій області з головою облдержадміністрації Е. Зенайловим

У своєму виступі на зустрічі, яка проходила у приміщені облдержадміністрації, секретар єпархії УПЦ протоієрей Петро Сидора підняв низку проблемних питань, які стосувалися повернення Церкві її колишніх будівель, а також викладання в освітніх закладах курсу «Основи православної культури». Висловлювалося занепокоєння тим, що під впливом діяльності іноземних місіонерів в області, дуже швидко ростуть тоталітарні і деструктивні секти, які стають розсадниками псевдокультури, розбещують молодь — відводять її від справжніх духовних цінностей. Вносилися пропозиції підносити роль свята духовного співу «Молюся за тебе Україно», та продовжити тривалість на ньому виставок декоративно-прикладного мистецтва, відкрити священикам дорогу в лікувальні заклади, тощо.
На думку єпархіального управління , варто зберегти державні органи, які займаються справами релігій і виступають посередниками між Церквою і Державою.
Голова облдержадміністрації подякував за внесені пропозиції та пообіцяв, що кожна з них буде детально розглянута в органах влади.

Прес-служба
Кіровоградської єпархії