Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.12.2004. КИЕВ. Лидеры социалистов обвинили оранжевых журналистов в растлении общественной морали и потребовали прекратить шельмование Украинской Православной Церкви

«Демократический» «5 канал», видимо, перенял эстафету лжи и наветов на Украинскую Православную Церковь у «олигархического» «1+1», который за всю историю своего существования умудрился не связать и двух слов правды относительно Православной Церкви в Украине. С легкостью базарных сплетниц юная поросль «пятиканальной свободы» распространяет недостоверную и эпатирующую информацию, в том числе и относительно Церкви Христовой. Хула на Православную Церковь является смертным грехом, о чем должны помнить не только сотрудники, но и владельцы телеканала, которые позиционируют себя высоконравственными, православными христианами.
Злобные выпады против УПЦ привели в шок даже союзников по оранжевой коалиции. Народный депутат Украины М. Рудьковский (фракция Соцпартии) выступил по этому поводу в Верховной Раде с заявлением, которое мы приводим ниже.

«Шановні народні депутати! Вчора ввечері на «5 каналі» в «Закритій зоні» Володимир Ар’єв звернув увагу всієї громадськості України на те, що є записи, які зафіксували конкретно зловживання високих посадових осіб у фальсифікації 2 туру виборів. Мені здається, що Верховна Рада повинна звернутися сьогодні до правоохоронних органів, щоб обмежити вплив цих посадових осіб на проведення повторного голосування. Але вчора у цій же програмі, шановні народні депутати, було 2 сюжети, які глибоко стурбували мене як народного депутата і, я переконаний, сотні тисяч людей, які дивилися цю передачу. Першим сюжетом було 4 хвилини прямого мату в ефір на всю Україну. Десятки тисяч людей сиділи з своїми дітьми. Я переконаний, мені, людині, яка сприймала «5 канал» як голос свободи, було соромно слухати, що саме з «5 каналу» іде по всій Україні прямий мат.
Я звертаюся до Миколи Томенка і до комітету дати правову оцінку цьому сюжету. Я був у десятках держав світу. Я ніколи не чув подібного. Ця програма йшла у записі. Якби подібне відбувалося на каналі Суркіса чи Пінчука, я б звертався з цієї трибуни, що потрібно завтра позбавити їх ліцензії, але я переконаний, що це самотворчість журналістів, яку потрібно обмежувати. Я проти цензури, але вважаю, що ми не можемо на каналах допускати розтління нашого суспільства. Це по-перше.
По-друге. В цьому ж самому сюжеті було використано ще інший сюжет, коли якась особа говорить по телефону, говорить про якісь суми грошей. А потім звинувачується Блаженнішій Митрополит Володимир (Сабодан), вся канонічна Православна Церква, тому що вона нібито втратила зовсім мораль, в тому, що там взяточники, що там хабарники, які купуються, продають все і вся.
Мені соромно за те, що у нашій державі хтось пробує канонічну Церкву, яка тисячу років дбала і вимолювала гріхи нашого народу, поставити поза мораллю. Це розвал не тільки держави, а і моралі.
Я звертаюся теж до комітету дати цьому належну оцінку. Ми, депутати, не можемо на це закривати очі. Я звертаюся до журналістів: дайте оцінку Ар’єву. Це неморально. Ми всі йдемо в церкву і охрещуємо своїх дітей. Він теж такий самий, і ми не повинні допускати такого».