Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.12.2004. БІЛОСТОК (ПОЛЬЩА). Архієпископ Симеон приняв участь в урочистостях на престольному святі кафедрального собору

День святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських – престольний празник кафедрального собору Білостоцько-Гданської єпархії Польської Православної Церкви. Урочистості з нагоди свята очолив архієпископ Холмський і Люблінський Авель у співслужінні єпископа Білостоцького і Гданського Якова. Українську Православну Церкву представляв архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон.
У проповіді український архієрей привітав православних Польщі з днем святого Миколая. У своєму слові він обґрунтував шанобливе ставлення православного люду до милостивого святителя у нащадків слов’ян. Архієрей зазначив, що на території давньої Русі, мабуть, немає жодного християнського поселення, де б не було ікони або храму присвяченого відомому святому.
Престольні урочистості кафедрального храму зібрали декілька тисяч віруючих. Білосток має найбільший відсоток православного населення серед міст Польщі. З трьохсот тисяч його жителів майже половина православні. Вони є прямими потомками білорусів, українців та росіян.