Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. В столичному храмі на честь Іверської ікони Божої Матері звершено першу літургію

26 жовтня в храмі на честь Іверської ікони Пресвятої Богородиці парафії на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» (перетин вулиць Гмирі та Колекторної) було звершено першу Божественну літургію. Богослужіння престольного свята з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні з вікарієм Київської Митрополії єпископом Ірпінським Климентом.

Архієреям співслужили: глава Адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба), секретар Київської єпархії по місту Київ і настоятель парафії протоієрей Віктор Іващук, благочинний Першого дарницького благочиння протоієрей Василій Біляк, благочинний Деснянського благочиння протоієрей Димитрій Григорак та духовенство Києва.

На сугубій ектенії було піднесено молитву за мир в Україні.

Наприкінці богослужіння владика Антоній звершив освячення накупольного хреста, який опісля було встановлено на купол храму.

Після відпусту Високопреосвященний владика привітав настоятеля та парафіян зі знаменною подією — першою літургією в житті громади. «Ікона як символ Воплощенного Бога Слова допомагає нам підтримувати спілкування з Творцем. Храм є також символом присутності Божої тут, на землі. І той, хто допомагає зводити церкви, стверджує в собі і в оточуючих людях богобоязність», — зазначив архієрей.

Керуючий справами УПЦ передав благословення Предстоятеля та побажав отцю Віктору допомоги Божої на терені настоятельства. На молитовну пам’ять владика Антоній подарував ікону святого праведного Петра Калнишевського, а благодійники храму були відзначені церковними нагородами.