Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Вітальний адрес Предстоятеля УПЦ учасникам щорічних зборів військового духовенства УПЦ

 

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ 

ЩОРІЧНИХ ЗБОРІВ ВІЙСЬКОВОГО ДУХОВЕНСТВА
УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Преосвященні владики, 
всечесні отці, шановні військовослужбовці!

Вітаю учасників щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви і щиро бажаю, щоб ваша робота була успішною, плідною і принесла користь усім, хто несе послух капеланського служіння у Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Найперше хочу подякувати тим з вас, хто був і хто в теперішній час перебуває поряд зі своїми чадами на передовій під обстрілами, хто несе Христове слово про мир туди, де ллється кров.

Хочу подякувати тим військовим священикам, хто молитвою і хлібом допомагає обездоленим жителям зруйнованих населених пунктів, виконуючи Євангельську заповідь про любов і милосердя до ближнього.

Дякую також тим військовим пастирям, хто опікується пораненими воїнами у шпиталях, хто разом із ліками для оздоровлення тіла, подає і ліки для зцілення душі від травм, отриманих внаслідок участі в бойових діях.

Ми вважаємо духовно-пастирську опіку військовослужбовців одним із пріоритетів діяльності Української Православної Церкви. Ми особливо молимося за тих священнослужителів, які звершують капеланську службу, тому що розуміємо, що треба мати велику мужність і мудрість, щоб знайти стежки до сердець тих, хто, ризикуючи своїм життям, захищає нашу Українську землю і народ.

Трагічні події в зоні військових дій свідчать, що служіння військового духовенства стає все більш актуальним, і потреба в належно підготовлених кадрах є дуже високою. Унікальний досвід, отриманий військовими капеланами в сучасних умовах, потребує нового осмислення і особливої молитовної підтримки, адже воно суттєво відрізняється від капеланського служіння в мирних умовах.

Бажаю всім, хто звершує своє служіння в зоні ведення бойових дій, допомоги Божої, щоб людська злоба, яка вирує навколо вас, не здолала віри та надії на милосердя Боже і не знищила такі чесноти як терпіння, смирення, любов до ближнього та жертовність.

Цьогорічні збори відкриваються 26 жовтня, у день вшанування Іверської ікони Пресвятої Богородиці. Ми підносимо наші щирі молитви, щоб Цариця Небесна була для православного воїнства як «Щит міцний, стіна нездоланна і страж невсипущий» (з акафіста перед іконою) та й надалі була Заступницею за наш народ перед Своїм Сином, Господом нашим Іісусом Христом.

Закликаю на всіх Боже благословення

+ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

26 жовтня 2016 р.
м. Київ