Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священний Синод УПЦ призначив нового намісника Лемешівського чоловічого монастиря єпархії

Ієромонаха Марка (Барановського) призначено намісником Свято-Іоанно-Богословського Лемешівського чоловічого монастиря. Таке рішення було прийнято на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви, яке проходило 18 жовтня 2016 року під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ, на якому опубліковані Журнали засідання Священного Синоду.

У Журналі №40 зазначено, що заслухавши Рапорт Преосвященного митрополита Вінницького і Барського Симеона, члени Священного Синоду ухвалили призначити ієромонаха Марка (Барановського) на посаду намісника Свято-Іоанно-Богословського Лемешівського чоловічого монастиря Вінницької єпархії Української Православної Церкви (с. Лемешівка Калинівського району Вінницької області) з возведенням у сан архімандрита.

Довідка:
Ієромонах Марк (Барановський Михайло Володимирович) є насельником Свято-Іоанно-Богословського Лемешівського монастиря з часу його заснування, — з 1999 року. Весь цей час виконував обов’язки помічника настоятеля обителі з адміністративних і господарських питань. Після смерті настоятеля архімандрита Феодосія (Шклярука), який відійшов до Бога 24 серпня 2016 року, 27 серпня, за погодженням з братією обителі, ієромонах Марк Указом Високопреосвященнішого Митрополита Вінницького і Барського Симеона був призначений тимчасово виконуючим обов’язки настоятеля.

Прес-служба Вінницької єпархії