Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОН. Прес-секретар Макарівського вікаріатства відвідав дитячі центри

25 червня з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) відвідав Центр соціально-психологічної реабілітації дітей села Копилів Макарівського району та макарівський районний Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії». Священнослужителя супроводжували волонтери-співробітники Комісії з благодійництва Макарівської районної ради та благодійники з православних парафій Макарівщини. У цих закладах, крім постійних вихованців, зараз перебувають діти-переселенці зі східних регіонів України.
Також дітлахів та біженців відвідали Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко, губернатор Київської області Володимир Шандра, радник губернатора Київщини Юрій Павленко, начальник Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації Сергій Андріяш, голова Макарівської районної державної адміністрації Микола Швидкий, голова Макарівської районної ради Олександр Шутун та інші державні посадовці. Провідати та поспілкуватися з вихованцями Центрів завітала і дружина Президента України Марина Порошенко.
Усі відвідувачі обговорили між собою питання щодо соціальної роботи в Макарівському районі та надання допомоги переселенцям, які зараз перебувають на Київщині. Серед іншого йшлося і про подальше залучення духовенства Макарівського вікаріатства та православних волонтерів до вирішення поточних соціальних задач, в тому числі — у спільній роботі з представниками державних установ.
Під час розмови керівники дитячих закладів схвально відізвалися про участь та постійну дієву допомогу православного священства у соціальних проектах та відзначили позитивний вплив такої співпраці для вихованців та співробітників Центрів. Було підкреслено, що зараз, коли як ніколи потрібна консолідація суспільства, ця робота представників Української Православної Церкви є особливо важливою.
До дитячих центрів було передано продукти, солодощі, розвинаючі ігри та інші подарунки, які були підготовлені волонтерами та парафіянами православних храмів Макарівщини. Дружина Президента та чільники Київщини привезли м’ячі, спортивний інвентар, комп’ютерну техніку. Під час бесіди з Мариною Порошенко архімандрит Філарет відзначив, що усім дітям потрібна не лише матеріальна допомога, але й, у першу чергу, людське тепло та увага.