Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай взяв участь у міжконфесійному засіданні в Святошинській РДА

24 квітня в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відбулась зустріч голови району Олександра Михайловича Кулика з представниками релігійних громад зареєстрованих у Святошинському районі столиці.

Метою зустрічі стало обговорення суспільно-політичної ситуації в країні, збереження міжконфесійного миру та порозуміння.

З благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія участь у зустрічі взяли: керуючий Південним київським вікаріатством єпископ Васильківський Миколай, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв та духовенство святошинського благочиння.

На зустрічі представники різних релігійних конфесій запропонували підтримати військовослужбовців і надати їм посильну матеріальну допомогу та обговорили низку важливих для релігійного життя району питань.

Важливим результатом зустрічі стало створення при Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Міжконфесійної Духовної ради до якої зі сторони Української Православної Церкви увійшли протоієрей Діонісій Дунаєв, протоієрей Миколай Данилевич та протоієрей Олександр Білокур.

«Нині ситуація в країні непроста, тому нам треба зібрати всі сили і спільно працювати громадою для збереження міжконфесійного миру та порозуміння в суспільстві. Найголовніше, аби всі намагалися знаходити спільну мову і знаходили її. І в цьому роль духовенства важко переоцінити», — зазначив Олександр Кулик.

В свою чергу єпископ Миколай наголосив: «Представники Церкви завжди були патріотами України, згуртовували людей, були толерантними і не заполітизованими, уникали можливих конфліктів на будь-якому грунті».

Олександр Кулик подякував представникам конфесій за позицію, яку вони відстоюють та зазначив, що районна влада відкрита до діалогу та співпраці з усіма представниками духовенства та до всебічної підтримки релігійних громад.

Преосвященний Миколай поздоровив очільника Святошинського району міста Києва Олександра Михайловича Кулика с високим призначенням та вручив йому Біблію та ікону його небесного покровителя — святого Олександра Невського.