Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Духовенство Голосіївського благочиння взяло участь у шануванні пам’яті загиблих ликвідаторів-чорнобильців

24 квітня у Голосіївському районі Києва відбувся мітинг-реквієм, присвячений 28-й річниці Чорнобильської аварії. На запрошення районної влади та з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія у мітингу взяли участь благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов та духовенство благочиння.

За великоднім чином було звершено заупокійну літію за загиблими під час ліквідації аварії і піднесено молитви за здоров’я всіх живих. У своєму слові протоієрей Павел сказав: «Всі, хто став стіною між реактором і світом, — дійсно праведники, тому що вони повною мірою виконали заповідь про любов: немає більшої любові, ніж покласти душу свою за друзів своїх, як каже Господь. Коли людина перебуває на вістрі подій, коли є реальною загроза для життя і всі сили духовні і фізичні напружені, виразніше відчуваєш буття Бога. Бажаю всім нам частіше зустрічатися з Богом у молитвах, добрих справах, в причасті Святих Христових Таїн».

Голова Голосіївської РДА Микола Даневич подякував духовенству за молитви і підтвердив намір розширювати спільну соціальну роботу.