Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. В місті відкрито Православний лекторій

31 січня 2014 року, у день пам’яті святителів Афанасія та Кирила архієпископів Олександрійських, в будівлі міського Палацу культури м.Олександрії єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп провів першу лекцію для бажаючих відкрити для себе безмежний світ Православ’я.
Заплановано, що лекторій працюватиме щоп’ятниці о 16 годині.
Вже перша лекція, попри негоду, зібрала порівняно велику кількість слухачів і, враховуючи відгуки, дедалі зростатиме.
Тема першої лекції носила ознайомчий характер. Владика Боголєп розповів про необхідність православного діалогу. Кожна людина матиме змогу не залишатися наодинці зі своїми питаннями та, можливо, якимись протиріччями у відношенні віри чи здобуття релігійного досвіду, а зможе запитати, порадитися і, безумовно, відкрити чимало нового.
Сьогодення пропонує чимало питань: про навколишній світ, дивовижні явища природи, про виникнення світу і всесвіт взагалі, про людину і її природу, про надприродні явища та аномалії. Водночас, серед безлічі ресурсів мережі Інтернет знаходяться і різні варіанти відповідей, точок зору. Мимоволі задаєшся питанням: а де ж правда, де істина? Чи може представник Православної Церкви дати відповіді і висловити чітку точку зору стосовно сучасних питань, які все частіше постають серед людей, особливо, коли це стосується біотехнологічного прогресу? Зокрема, при переливанні крові є чимало свідчень про зміну моделі поведінки, психосоматичної системи; чимало питань постає стосовно соціальної мімікрії особистості.
Отже, актуальність лекторію очевидна не тільки для діалогу про сучасність, але й про, здавалось би, звичні релігійні практичні поняття, проте на досвіді, як виявляється, не для всіх доступні і зрозумілі.