Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт передав зібрані кошти сиротинцям та соціальним організаціям Волині

Завершились різдвяні свята, і з ними – благодійні акції, які з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта проводила Волинська єпархія з метою збору коштів для дітей сиріт, головною з яких був Різдвяний благодійний концерт. І ось 6 лютого владика Ніфонт передав зібрані кошти сиротинцям та благодійним громадським організаціям області.
Загальна сума, яку митрополит передав цим установам становить 300 тисяч гривень, з яких 115 тисяч він передав Волинському обласному відділенню Дитячого Фонду України.
«В цьому році знову ми провели Різдвяний благодійний концерт, і в цьому році ми зібрали найбільшу суму за всі роки. І це є найвищий ступінь нашої християнської любові. Звичайно вона виражається не у грошах, а виражається тим, що люди спішать зробити ту добру справу, щоб якось скрасити дитяче життя. Вітаю вас із вже минулими Різдвяними святами та новим роком, що настав. Нехай Господь Милосердний допомагає вам опікуватись цими дітками, виховувати їх. І щоб вони не забували вас, ваших добрих сердець, приходили до вас за порадою», – сказав, звертаючись до присутніх митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.
З уст керівників установ, яким владика передав кошти лунали щирі вітання на адресу владики. «Дорогий владико, дякуємо вам ще раз за таку турботу про дітей – сиріт. Адже дитина, яка не має тата й мами є обділеною навіть у зрілому віці. І дякуємо вам за ці дійства які відбуваються з вашої ініціативи», – сказала голова Волинського обласного відділення Дитячого Фонду України Олена Грінченко.
Владика отримав,окрім букетів квітів, і подарунки – мистецькі вироби створені руками підопічних дитячих закладів області. А директор Головнянської спецшколи – інтернату Валентина Микитюк подарувала архієрею вишиту роками учнів цього закладу ікону Божої Матері «Неустанної помочі». «Ця ікона правильно називається «Страсна». Але у народі існує і назва «Неустанної помочі»», – пояснив, дякуючи за дарунок, владика Ніфонт.
Голова обласного відділення Дитячого Фону України Олена Грінченко також привітала із 35-річним ювілеєм голову Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука.
Всього благодійні кошти отримали 11 організацій, зокрема: Волинське обласне відділення Дитячого Фонду України – 115 тисяч гривень, Луцький будинок дитини – 10 тисяч гривень, Володимир-Волинська спеціалізована ЗОШ – інтернат І – ІІІ ступенів – 10 тисяч гривень. Головнянська спеціалізована ЗОШ – інтернат – 15 тисяч гривень, Ківерцівський спеціалізований дошкільний будинок «Сонечко» – 8 тисяч гривень, комунальний заклад «Луцький навчально-реабілітаційний центр» – 8 тисяч гривень, Люблинецький ЗОШ – інтернат І – ІІІ ступенів – 15 тисяч гривень, обласна організація товариства Червоного Хреста – 10 тисяч гривень, ВОО «Даун – синдром» – 5 тисяч гривень, Волинський центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» – 6 тисяч гривень, ГО «Реабілтаційний центр» міста Ковеля – 5 тисяч гривень. Всього цим організаціям було передано близько 210 тисяч гривень.
Окрім цього 10 тисяч гривень буде спрямовано для закупівлі побутової техніки для потребуючих, а також певну суму владика Ніфонт благословив передати для Волинської духовної семінарії.