Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Єпископ Васильківський Миколай молитовно відзначив день свого тезоіменитства

16 лютого, в день пам’яті святителя Миколая, архієпископа Японського, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, молитовно відзначив день свого тезоіменитства. В цей день у храмі на честь великомученика Димитрія Солунського (столичний мікрорайон Жуляни) було звершено святкову Божественну літургію.
Богослужіння з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира очолив вікарій Київської Митрополії єпископ Боярський Феодосій, керуючий Північним київським вікаріатством, у співслужінні єпископа Бородянського Варсонофія та єпископа Васильківського Миколая. Архієреям співслужили: секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, благочинний Другого лікарняного благочиння протоієрей Геннадій Батенко, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, благочинний Солом’янського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, благочинний Печерського благочиння протоієрей Павел Поваляєв, благочинний Васильківського благочиння протоієрей Андрій Гоєнко, благочинний Гребінківського благочиння архімандрит Ігнатій (Сологуб), духовенства Київської єпархії та гостей в священному сані.
На літургії молилися настоятелька монастиря на честь преподобної Анастасії Київської (село Ковалівка) ігуменя Анастасія (Гуцов) та численні віряни.
Наприкінці богослужіння владика Феодосій від імені всього духовенства поздоровив іменинника з днем небесного покровителя та передав йому благословення і слова вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира. До привітань приєднався керуючий Східним київським вікаріатством єпископ Ірпінський Климент, який прибув на завершення літургії.
У свою чергу, єпископ Миколай подякував преосвященним владикам, духовенству та мирянам за проявлену увагу та спільну молитву.