Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Керуючий архієрей провів збори благочинних єпархії

6 лютого, під головуванням архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, в обласному центрі відбулися чергові збори єпархіальних благочинних та керівників єпархіальних відділів.
Традиційно зібрання проводилось у Свято-Успенському архієрейському соборі, що на Подолі. На засіданні були присутні: секретар єпархії архім. Олексій (Овсянніков), духівник єпархії архім. Гавриїл (Вардаєв), намісник Спасо-Преображенського Тригірського монастиря архім. Галактіон (Корінчук), благочинні округів, секретарі та керівники єпархіальних відділів.
Голова зборів, владика Никодим, довів до відома присутніх інформацію щодо благословіння Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Володимира, згідно якого у монастирях та на усіх приходах потрібно відслужити молебень про примноження любові за участю дітей. Також архіпастир розповів духовенству про єпархіальне життя останнього місяця, наголосив на питаннях дисциплінарного характеру, морально-етичного та проведенні життя у духовній толерантності.
Владика підбив підсумки проведених різдвяних благодійних вечорів колядок по благочиннях та зокрема у місті Житомирі, а також нагадав присутнім, що 2014 рік у єпархії оголошений роком самоосвіти та попросив піднести отцям благочинним списки рекомендованої літератури підготовленої для читання священикам.