Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбулось престольне свято у храмі Святої Ксенії Петербурзької

6 лютого, в день пам’яті святої Ксенії Петербурзької, парафія, яка знаходиться на вул. Чорновола в місті Вінниці та присвячена святій Ксенії, відзначила свої престольне свято. На святкове богослужіння до храму прибув керуючий єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон.
На літургії владиці співслужили благочинний та священики ІІ вінницького міського благочиння.
Після причастя віруючих священики на чолі з митрополитом відслужили молебень святій Ксенії Петербурзькій та проспівали величання перед іконою святої.
Після цього владика звернувся до парафіян з проповіддю. «В сьогоднішній день ми просимо у матінки Ксенії, щоб по її молитвам Господь посилав злагоду нашим сім’ям, а також мир та благополуччя нашій державі. Нехай приклад молитви та того, як посвятила своє життя Богові, свята Ксенія Петербурзька допоможе нам покаятися та виправити наше життя» — зауважив архієрей. Також владика привітав усіх іменинниць з днем ангела, а настоятеля та парафіян – з престольним святом.
У свою чергу настоятель храму протоієрей Сергій Наваліхін подякував владиці за архіпастирський візит, молитви та турботу про парафію.