Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Выдбувся урочистий молебень з нагоди Дня народження правлячого архієрея

26 лютого, керуючий Житомирською та Новоград-Волинською кафедрою, архієпископ Никодим, відзначає 42-гу річницю від Дня свого народження. За церковним уставом, цього дня Божественна літургія не відправляється, тому у Спасо-Преображенському кафедральному соборі обласного центру, з нагоди свята було відслужено урочистий молебень.
Молитовно підтримати, привітати та розділити радість святкової події у м. Житомир прибули собрати-архіпастирі, зокрема митрополит Вінницький і Барський Симеон та архієпископ Городницький Олександр. Зібралося також чимало духовенства, прихожан та гостей.
Перед початком служіння архієпископ Никодим провів зібрання благочинних та керівників єпархіальних відділів. Владика передав духовенству рішення Священного Синоду УПЦ, щодо останніх подій у державі, закликав до миру, любові та єдності.
Під час святкового молебня піднімалися особливі молитвослів’я за примноження любові та досягнення миру серед українського народу, а також за іменинника, Владику Никодима. Завершився молебень традиційними привітаннями. Митрополит Симеон побажав Житомирському архіпастирю міцності та крепості, як фізичної так і духовної, терпіння та молитовної підтримки від своєї пастви у нелегкі для Православ’я часи. Свої слова привітання в адресу винуватця свята висловив також архієпископ Городницький Олександр.
Владика Никодим подякував архієреям, духовенству та усім хто зібрався за надзвичайну підтримку, закликав вірян до проявлення любові та єдності. Від імені всього духовенства Владику привітав секретар єпархії, архім. Олексій (Овсянніков), також привітали працівники єпархіального управління на чолі із завідуючим, прот. Сергієм Грицаюком. Іменинник прияняв вітання від вихованців недільної школи та священства Спасо-Преображенського кафедрального собору, а також від усіх прихожан та вірян що зібралися.