Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархія отримала «Золоте серце» за допомогу дітям з вадами слуху

18 лютого у Вінницькій облдержадміністрації відбулася прес-конференція керівництва області та представників благодійного фонду «Серце до серця» за підсумками акції по збору коштів для дітей з вадами слуху. Акція проходила у 2013 році, і саме мешканці Вінниччини зібрали найбільше коштів в Україні – 724 тис. 255 грн. 42 коп.
Завдяки доброчинності вінничан наша область вже четвертий рік поспіль посідає перше місце серед інших областей. Про це під час прес-конференції повідомила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Вона повідомила, що велику частину коштів у спільну благодійну справу внесла Вінницька єпархія УПЦ, яка перерахувала 72 тис. 500 грн.
Любов Михайлівна подякувала митрополиту Вінницькому і Барському Симеону за те, що єпархія вже кілька років є активним учасником благодійних акцій, які проводяться обласною владою спільно з благодійним фондом «Серце до серця». Керівники фонду вручили секретарю єпархіального управління протодиякону Владиславу Демченко відзнаку «Золоте серце» для митрополита Симеона.
Від імені владики секретар подякував за нагороду і зауважив, що вона є нагородою для усіх священиків і мирян Вінницької єпархії, які долучилися до доброї справи. Отець Владислав передав слова вдячності від митрополита Симеона священикам і вірянам, а також організаторам благодійної акції: Любові Спірідоновій, начальнику управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олені Стояловій та голові наглядової ради ВБФ «Серце до серця» Єжи Коніку за те, що вони надають можливість людям долучитися до справ милосердя і перетворюють навіть маленькі людські внески на справу, яка приносить великі плоди.
Заключним моментом прес-конференції було вручення представниками фонду сертифікатів на медичне обладнання по діагностиці та лікування вад слуху для обласної дитячої лікарні, а також слухових апаратів, які будуть передані 125 дітям у Вінницькій області.
Зворушливим моментом прес-конференії було звернення до присутніх глухої маленької дівчинки, яка промовила: «Дякую». Її мама сказала, що хотіла, аби всі почули, як говорить глуха дитина. Мати висловила сподівання, що завдяки слуховому апарату, який вона отримала, її дитина через рік зможе сказати «Дякую» значно краще.
Прес-служба Вінницької єпархії