Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. На ФестЗМІ презентовано фільм – «Монастирське життя Закарпаття»

28 травня, у Львові на VII-му Фестивалі ЗМІ православних презентовано довгоочікуваний духовно-просвітницький фільм – «Монастирське життя Закарпаття».
Автор ідеї фільму, благочинний Грушівського Свято-Архангело-Михайлівського чоловічого монастиря – ієромонах Пімен (Мацола), автор і режисер – Олена Каретник, продюсер – протоієрей Георгій Коваленко.
Фільм у трьох частинах створено в новому форматі – життя монастирів показане з різних, трохи навіть незвичайних, сторін.
Глядач побачить, що не одними службами живий монастир, а є й господарство при обителі, пекарня і швейна; дізнається, що являє собою монастирське життя у віддалених куточках «цивілізації» – без доріг і комфортних умов; що найпопулярніший вид транспорту там велосипед, кінь чи трактор, і багато іншого.
Такий формат був обраний не випадково – щоб показати світській аудиторії глядачів, та й не тільки світській, монастирське життя під іншим кутом зору.
Знімальна група відзняла всі 40 православних монастирів УПЦ на Закарпатті.
Автор ідеї – ієромонах Пімен (Мацола) – сліпий священнослужитель, до слова, і книги пише («Православні монастирі Закарпаття»), і фільми знімає. Автор і режисер кінострічки — Олена Каретник, що зняла більше 60 документальних фільмів; продюсер — протоієрей Георгій Коваленко, Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.