Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Освячення нового храму у Сонячному

17 травня у мальовничому селищі неподалік м. Житомира, із веселою та світлою назвою Сонячне, в Свято-Іоанно-Богословському храмі, що знаходиться на кладовищі, було звершено урочисту соборну Божественну літургію архієрейським чином.
Святковий передзвін сповістив духовенству та прихожанам парафії про приїзд правлячого архієрея, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима. Шанобливо, із запашним короваєм, пахучим букетом та вітальними віршиками Владику зустрічали дітки. Йдучи встеленою живими квітами доріжкою архіпастир преподав вірянам своє святительське благословіння.
Перед храмом архієпископа Никодима урочисто зустрічало духовенство та настоятель, ієрей Димитрій Гайдай, який із синівською любов’ю та теплими словами вітань запросив Владику розділити спільну радість молитовного спілкування у новозбудованій благодатній перлині селища. На честь пам’ятного дня, як символ чистоти та смирення, архіпастир разом із дітками випустили у небо голубів.
Божественній Євхаристії передувало уставне освячення Свято-Іоанно-Богословського храму. Для місцевих жителів ця подія стала несамовито важливою та історичною, адже чекали цього дня уже давно. Божою поміччю та спільними стараннями подія настала, з’явився ще один духовний осередок, в якому буде линути щира і тепла молитва.
Після завершення освячення архієпископ Никодим звернувся до присутніх із вітальним словом, в якому наголосив на тому, щоб прихожани не забували приходити до Божого храму, більше часу проводили у молитві та єднанні у вірі Христовій.
За богослужінням владиці співслужили: благочинний Житомирського районного округу прот.Богдан Лядобрук, настоятель парафії ієр.Димитрій Гайдай, настоятель Свято-Георгіївського храму с.Березино ієр.Володимир Хаджі, настоятель Свято-Миколаївського храму с.Стирти ієр.Миколай Войтюк та настоятель Свято-Різдва-Богородичного храму с.Оліївка ієр.Володимир Івасенко.
За усердні труди во благо Христової Церкви, до дня святої Пасхи, настоятель Свято-Іоанно-Богословського храму, ієрей Димитрій Гайдай був відзначений високою церковною нагородою — возведенням у сан протоієрея.
Після завершення літургії, на території кладовища, перед храмом, було звершено коротку заупокійну літію, після чого Владика Никодим привітав духовенство і прихожан із визначною подією, побажав усім міцності у вірі, молитвенної наснаги і душевного піднесення.
Особливі вітання архіпастир висловив настоятелю церкви отцю Димитрію, адже для нього цей день став потрійним святом. Окрім освячення храму, священик молитовно відзначив свій день народження та був удостоєний високого церковного сану.
Насамкінець свята Владика вручив почесні грамоти тим, хто потрудився у славу Божу, во благо святої Матері Церкви.