Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Звершено освячення місцевого храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці

16 травня у невеличкому селищі Старосільці, яке знаходиться у Коростишівському районі, відбулася приємна та довгоочікувана для жителів подія, адже цього дня було звершено освячення місцевого храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці.
Віряни селища чекали урочистого дійства не один рік і зі сльозами на очах згадують ті роки, коли їхня святиня знаходилась у піврозваленому аварійному стані, але з Божою поміччю, силами та стараннями общини та настоятеля, прот. Георгія Боклана храм відновили і засяяла в ньому вимолена лампада Господньої благодаті.
Із посмішками на обличчях та дитячими щирими вітаннями свого архіпастиря, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, зустрічали найменші. Підставляючи руки під благословіння дітки бажали Владиці миру, тепла та злагоди. Перед храмом архієрея зустрічало духовенство Коростишівського благочиння, на чолі із благочинним округу, архім. Яковом (Шумовим).
Після традиційної святкової зустрічі архієпископ Никодим звершив чин освячення престолу та храму на честь Успіння Божої Матері, після чого у новоосвяченій церкві архіпастир у співслужінні духовенства округу очолив святу Божественну літургію.
Під час малого входу, за усердні труди на благо святої Матері Церкви, до дня Пасхи Христової, клірик Свято-Різдво-Богородичного храму, ієрей Олег Царюк був нагороджений золотим наперстним Хрестом.
По завершені богослужіння, архієпископ Никодим привітав настоятеля та прихожан із пам’ятною подією, наголосив на важливості спільної храмової молитви та духовному відроджені своїх душ. Усім, хто потрудився для того, щоб у селищі був відновлений храм архіпастир вручив почесні грамоти.
Цього ж дня, Владика Никодим звершив чин освячення місця під будівництво нового храму на честь ікони Божої Матері «Всецариця». Церква постане у селі Стрижівка, неподалік міста Коростишева.