Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся з представниками паломницької і туристичної сфер Греції

27 березня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з представниками туристичної і паломницької сфер Греції.
Зокрема у зустрічі взяли участь: Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Георгіос Георгундзос, Віце-губернатор Іонічних островів (мер о.Корфу) Христос Скуртіс, керівник туристичного комітету Іонічних островів Василій Кондос, відповідальний за туризм у губернському управлінні Іонічних островів Спірос Фіміс, представник Відділу туризму Кікладських островів в Південному Егейському регіоні Димитрій Пасхалідіс, відповідальний за туризм на о.Тінос Іоанн Відаліс.
Від Української Православної Церкви також були присутні: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко та директор Паломницького центру УПЦ Володимир Теліженко.
Сторони обговорили питання взаємодії стосовно паломництва до святинь Греції. Зазначимо, що на о. Корфу знаходяться мощі святителя Спиридона Триміфунтського, а о.Тінос є одним з головних місць паломництва в Греції, де перебуває чудотворна ікона Божої Матері.
За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший Митрополит Володимир нагородив Посла Греції орденом святого благовірного князя Ярослава Мудрого. У слові-відповіді пан Посол подякував Блаженнішому Владиці за нагороду та зазначив, що й надалі сприятиме зміцненню дружніх відносин між Україною і Грецією та Українською і Еладською Православними Церквами.
Також Первосвятитель поздоровив членів грецької делегації з Днем Незалежності та Благовіщенням Пресвятої Богородиці, які в Греції відзначалися 25 березня.