Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Відбувся концерт чоловічого архієрейського хору Олександро-Невської лаври

8 березня у Вінниці відбувся концерт святкового чоловічого архієрейського хору Олександро-Невської лаври (м. Санкт-Петербург). Хор виступає з концертами у різних містах України. Концертний тур присвячений 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 300-літтю Свято-Троїцької Олександро-Невської лаври. Супроводжує колектив намісник лаври – єпископ Виборзький Назарій.
У Вінниці колектив з Санкт-Петербургу виступив на сцені актового залу навчально-виховного комплексу Святителя Миколая при Хресто-Воздвиженському храмі. Перед концертом настоятель Хресто-Воздвиженського храму протоієрей Миколай Давидовський ознайомив митрополита Симеона та єпископа Назарія з кімнатами та аудиторіями навчально-виховного комплексу.
Під час самого концерту колектив порадував багаточисленних вінницьких глядачів виконанням богослужбових піснеспівів, сучасних духовних пісень, народних пісень, гімнів, військових маршів та навіть романсів. Ведучим концерту виступив сам регент хору — Валерій Рязанов. Валерій Михайлович розповідав глядачам історії виникнення пісень, які виконував хор, а також ділився своїми враженнями про Вінницю та Україну загалом. Цікавим фактом, який розповів глядачам ведучий, стало те, що у хорі співає виходець з міста Вінниці – Антон Марущак. Валерій Михайлович дав йому змогу керувати хором під час виконання окремих піснеспівів.
Під кінець концерту на сцену піднявся владика Назарій. Його Преосвященство подякував вінницькій публіці за теплий прийом і запросив відвідати Олександро-Невську лавру, яка святкує 300-річчя в цьому році. Владика приєднався до колективу для виконання фінальної пісні.
Після цього владиці Назарію, регенту та хористам подякував митрополит Вінницький і Барський Симеон. Керуючий Вінницькою єпархією вручив Валерію Рязанову квіти.
На завершення хор разом з усіма присутніми проспівали Многая Літа. Вдячні глядачі дарували регенту та хористам квіти та проводжали зі сцени затяжними оваціями.