Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТБІЛІСІ. Архієпископ Никодим взяв участь в урочистостях з нагоди ювілеїв грузинського Патріарха Ілії

12-13 січня, відбулися офіційні урочистості із нагоди 80-річчя від Дня народження та 35-річчя від Дня Інтронізації Святішого і Блаженнішого Католикоса-Патріарха усієї Грузії Іллі ІІ.
На запрошення Його Святості та по благословенню Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в урочистостях приймали участь представники Української Православної Церкви на чолі з Секретарем Предстоятеля УПЦ Високопреосвященнішим архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром та архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом.
12 січня, ієрархи були прийняті Святішим і Блаженнішим Ілією ІІ, Католикосом-Патріархом усієї Грузії у Його резиденції.
На зустрічі також були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол України в Грузії Володимир Цибенко, Радник Посольства України в Грузії Анатолій Гамалій, члени Священного Синоду Грузинської Патріархії.
На зустрічі співав хор Грузинської Патріархії. Зустріч транслювалася в прямому ефірі грузинських телеканалів.
Під час заходів ювілеїв Святішого і Блаженнішого Патріарха Іллі ІІ відбулися зустрічі представників Української Православної Церкви зі Всесвятішим Вселенським Патріархом Варфоломієм ІІ, Святішим Патріархом Сербським Іринеєм та Блаженнішим Митрополитом Чеських земель і Словакії Христофором.