Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. В УУБА-КаУ пройшли урочистості з нагоди нового навчального року

3 вересня з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатському університеті імені Августина Волошина відбулися урочистості, присвячені початку 2012-2013 навчального року.
Серед поважних гостей, що прийшли розділити святкову та духовну радість з професорсько-викладацьким складом, студентами та їхніми батьками, були Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський та Ужгородський та Преосвященніший Іларій, єпископ Макаріївський, вікарій Київської Митрополії, який прибув на урочистості з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви.
Святкові урочистості розпочалися молитвою та звучанням Державного гімну України. Відкрив святкове засідання ректор УУБА-КаУ професор архімандрит Віктор (Бедь).
Вітальне слово до професорсько-викладацької корпорації та студентів від імені Блаженнішого Митрополита Володимира виголосив єпископ Іларій (Шишковський). Владика подарував академічному храму в ім’я святих Кирила і Мефодія ікону святої праведної великої княгині Анастасії Київської з часткою мощей.
Слово для привітання було надано архієпископу Феодору. Архіпастир побажав студентам Божої благодаті та практичного втілення в життя тих знань і навичок, яких вони здобудуть під час навчання в стінах академії та університету.
Під спів академічного хору тропаря святим рівноапостольним Кирилу і Мефодію владики окропили всіх присутніх священною водою та дали своє архіпастирське благословення на початок нового навчального року.
Після урочистих привітань святкові заходи було завершено молитвою та звучанням Державного гімну України, після чого архіпастирям та першокурсникам була проведена екскурсія по новому приміщенні академії та університету