Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧIВЕ. Священики виграли футбол у журналістів!

Місце зустрічі ужгородський стадіон «Спартак». Час зустрічі 16. 00 за київським часом. День зустрічі 16 вересня (неділя). Це якщо по протоколу. А якщо просто, то у вищевказані дні і цифри відбулася неординарна для Мукачівської єпархії подія. Футбол і ще раз футбол!
Цієї неділі за благословенням    архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, за ініціативи журналістів обласних ЗМІ відбувся товариський футбольний матч між командою священиків Мукачівської єпархії та журналістами області.

На годиннику 15.30 у храмі завершується таїнство вінчання, сідаю у машину і стрімко мчу на стадіон. Сьогодні, вперше в історії єпархії грають «наші» і журналісти області.
Відчуття дивні і цікаві. Стоїш за полем тримаєш кулаки. Перший тайм – 3:0. Другий тайм – 7:4. Перемога наша. Звичайно справа не в результаті. Нам трохи дивно. На полі і Велико-Лучанський благочинний, і священики Мукачівського собору і батюшка з села Іванівців. Всі здавалося б свої, але тут вони не протоієреї, не ієреї, не протодиякони, а – футболісти. Просто для себе грають у футбол! Заради здоров’я, а не азарту!
Журналісти. В їхній команді і студенти факультету журналістики УжНУ і кореспонденти місцевих газет. За полем матч знімають телеканали М-студіо, Тиса 1.
Неділя. День просто чудесний. Богослужіння, треби, а потім футбол… Кожен сприйме це по-різному, але в цьому щось є. Є справжнє, не заангажоване, не штучне, а справжнє, як любов по апостолу Павлу (1 Кор. 13, 3-8) про яку сьогодні говорив з прихожанами на проповіді.

P.S. Окрему подяку висловлюємо Дьордь Вадиму Івановичу, директору СДЮШОР за можливість пограти у футбол на полі стадіону «Спартак».