Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Братія із Києво-Печерської Лаври відвідали Дрогобицьку виправну колонію

5 вересня, у Дрогобицьку виправну колонію № 40 прибули гості з Києво-Печерської Лаври.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, для православної громади на честь Сорока Севастійських мучеників братія Лаври привезли дарунок: ікону «Собор преподобних Києво-Печерських» та церковний дзвін, вилитий в лаврських майстернях, вагою у 36 кг. Образ цей пройшов разом з Хресними ходами від Тихоокеанського узбережжя і віднині буде встановлений на західних околицях нашої держави у тюремному храмі. Для вручення дорогих дарунків прибув також генерал-полковник Козацтва Запорозького Тімонін В.М. Перед входом в колонію гостей зустрічали заступник начальника установи майор внутрішньої служби Магас І. М., в.о. заступника начальника установи з соціально-виховної роботи капітан вн. сл. Григорович О.Є. та настоятель тюремного храму священик Роман Кононенко. А вже на території виправного закладу засуджені з нетерпінням чекали на нові святині для свого храму, який, сподіваємось, незабаром буде освячено.
За кілька хвилин коридорами адміністративного корпусу полинули дивовижні пахощі ладану та звуки церковних піснеспівів, адже в числі посольства були учасники церковно-вокального ансамблю «Колорит» під керівництвом протодиякона Тарасія Мудрака.
Староста тюремної громади Євген Шадрін роздав хлопцям церковні свічечки і отець Роман розпочав молебень. Коли завершився чин освячення дзвону, до святині змогли прикластись всі присутні.
За благословенням священика засуджені Павло Семерей та Віктор Дьордяй вдвох підняли дзвін і всі бажаючі змогли власноруч випробувати який він голосистий.
На завершення, Павло Семерей, від імені засуджених, подякував гостям за дарунки, молитву та подарував образ Божої Матері «Достойно єсть» у рамі, вирізьбленій в’язнями.
Свою місію у Дрогобицькій виправній колонії посольство завершило дружньою бесідою з засудженими за горнятком чаю, до якого хлопці гостинно запросили ченців та хористів. В розмові виявилось, що засуджений Євген Ігнаткін має знайомих з числа братії Лаври і розповів їм про те, як в’язні трудились на відновленні тюремного храму: виготовляли віконні рами, різьбили рами для образів, білили стіни…Ось так і дізнались у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі про маленьку тюремну церкву на честь Сорока Севастійських мучеників.
Слава Богу, що таке спілкування допомагає колишнім злочинцям переосмислити своє життя і зрозуміти, що найбільші скарби – духовні, і саме їх потрібно здобувати