Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДРОГОБИЧ. IV Міжнародна науково-практична конференція: «Сім’я-основа Церкви та Держави»

22 вересня, з благословення єпископа Львівського і Галицького Філарета в Дрогобицькому педагогічному університеті імені Івана Франка розпочала свою роботу IV Міжнародна науково-практична конференція: «Сім’я-основа Церкви та Держави».
В перший день робота конференції розпочалась з пленарного засідання, в ході якого були зачитані вітальні адреси єпископа Львівського і Галицького Філарет, Голови Синодального відділу УПЦ з питань сім’ї єпископа Васильківського Пантелеімона. Також заплановані виступи гостей з різних регіонів України, Росії та Польщі.
Завершиться перший день молитвою за Всенічним бдінням у Свято-Іовському соборі міста Дрогобича.
Другий день роботи форуму розпочнеться з Божественної Літургії, яку завершить Преосвященніший єпископ Філарет у Свято-Георгіївському кафедральному соборі міста Львова, після чого відбудеться зустріч владики Філарета з учасниками конференції.

Вітальне слово єпископа Львівського і Галицького Філарета

Учасникам IV Міжнародної
науково-практичної конференції
з питань сім’ї та сімейного виховання:
«Сім’я – основа Церкви та Держави»
Вельмиповажне зібрання!

З великою радістю маю нагоду сьогодні вітати усіх Вас, учасників IV Міжнародної науково-практичної конференції з питань сім’ї та сімейного виховання: «Сім’я – основа Церкви та Держави». Питання, яке Ви ставите за основу нашого форуму, нині для українського суспільства є очевидно більш ніж нагальною. В процесі розбудови своєї державності, до якої наша нація йшла тисячоліттями, постає потреба в належному вихованні майбутнього покоління свідомих українців, добрих християн, які будуть будувати взаємини в нашій молодій державі на основі головних заповідей для будь-якої людини – це любов до Бога, а значіть і любов до ближнього. Саме ці життєві пріоритети мусять стояти у підґрунті формації всіх без виключень соціальних інститутів, починаючи з найменшого – сім’ї і закінчуючи найголовнішими – Держава і Церква.
Думаю, що не відкрию новини, якщо скажу, що формування особистості здійснюється саме в сім’ї. Саме тому сьогодні стільки нашої уваги звернуто на внутрішнє життя кожної родини, на принципи, за якими вибудовуються відносини, прерогативи, які ставляться за основу як в повсякденному так і морально-духовному житті кожної частинки суспільства, яке нас оточує. Церква і Держава як ніде інде змушенні поєднати всі зусилля, аби показати кожній сім’ї ті загальнолюдські цінності, які формувалися протягом століть українським народом і за якими слід вибудовувати відносини поміж усіма громадянами в ХХІ столітті.
Сьогодні серед Вас зібралося чимало людей, яким небайдуже майбутнє духовно-моральне життя українського суспільства. Це може лише говорити про надію, яка покладається на конструктивні діалоги, обмін досвідом у вирішенні багатьох проблем та спільну реалізацію проектів, які дозволять нам зупинити процес секуляризації суспільства в найгірших його проявах в духовному житті кожної особистості. Тому бажаю плідної роботи нашому зібранню, душевних і фізичних сил та Божої милості і допомоги кожному, хто хоче істинно послужити Господу та ближнім нам людям.
Прикликаю на Ваші звершення Боже благословення!

З повагою,
+Філарет,
єпископ Львівський і Галицький