Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬК. Освячено будівлю Єпархіального управління

15 вересня відбулося освячення будівлі Дніпродзержинського єпархіального управління.
Історична подія співпала зі святкуванням Дня міста Дніпродзержинська, тому також було відслужено святковий подячний молебень у Свято-Миколаївському кафедральному соборі міста, який очолив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней. Йому співслужили архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем та єпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир.
За богослужінням також молилися губернатор Дніпропетровської області О. Ю. Вілкул, міський голова С. О. Сафронов, мери міст Новомосковська, Нікополя, керівники районів міста, начальники силових структур, будівельники, благодійники та меценати, які взяли участь у відродженні Дніпродзержинського єпархіального управління.
Після молебню архієпископ Єфрем зачитав вітальну телеграму Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, а митрополит Іриней за старанні труди з відродження єпархії вручив губернатору області О. Ю. Вілкулу орден УПЦ святого апостола Андрія Первозванного. Також орденом преподобного Феодосія Чернігівського був нагороджений міський голова С. О. Сафронов.
Після чину освячення Преосвященні архієреї та гості ознайомилися з єпархіальними службами, упорядкованими для повноцінного функціонування Дніпродзержинської єпархії.