Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Свято тверезості

11 вересня о 14.00 у медіа-домі Волинської обласної державної телерадіокомпанії (вул. Словацького, 9) відбудеться прес-конференція організаторів Свята тверезості, проведення якого заплановане на 16 вересня 2012 року.
Свято Тверезості відбувається з ініціативи Волинської єпархії Української православної церкви, Волинського православного братства тверезості ім. Іоанна Крондштатського  у партнерстві з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Головний захід програми свята – відкритий аматорський турнір Волині з богатирського багатоборства на підтримку соціальної кампанії «Краще тверезе життя».  Участь у ньому візьмуть відомі стронгмени України – майстер спорту міжнародного класу, найсильніша людина України 2012 року у вазі до 105 кілограмів, рекордсмен України Володимир Рекша та заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон світу в команді, рекордсмен України Кирило Чупринін.
***
Довідково. Щороку в Україні від алкоголізму помирає близько 40 тисяч людей. 25% випадків – це алкогольне отруєння (передозування та алкогольні напої підпільного виготовлення). Ще чверть – серцеві напади від непомірного споживання спиртного. А інша половина – інші захворювання, нещасні випадки, пов’язані з вживанням алкоголю. Крім того фіксується 25-30% випадків патології новонароджених, причиною яких є вживання алкоголю батьками. За статистикою МОЗ, українські показники дитячого алкоголізму займають перше місце у світі: 40% дітей у віці від 14 до 18 років у нашій країні залежні від алкоголю. Експерти стверджують, що з кожним роком алкоголізм в Україні молодшає.
***
Список запрошених:
1. Митрополит Луцький та Волинський УПЦ Ніфонт – керуючий Волинською єпархією Української православної церкви;
2. Галан Ліна – директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
3. Ярема Степан – співзасновник Волинського православного братства тверезості;
4. Рекша Володимир – майстер спорту міжнародного класу, найсильніша людина України 2012 року у вазі до 105 кілограмів, рекордсмен України.