Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2012. ЛЬВІВ. Владика Августин привітав галицьких міліціонерів з Різдвом

6 січня, до солдатів Галицького з’єднання внутрішніх військ МВС України завітав архієпископ Львівський і Галицький Августин разом із співробітником військового відділу Львівської єпархії священиком Павлом Давиденком щоб привітати особовий склад бригади зі Святим вечором та з наступними Різдвяними святами. У військовій капличці, що на території частини, Владика звершив різдвяний молебень, що супроводжувався співом архієрейського хору під керівництвом протодиякона Валерія Калінчука. Хор вперше в цьому році заспівав різдвяні колядки.
«Для християнина найвеличнішими празниками є Великдень та Різдво Христове. Напередодні цих великих свят священнослужителям не просто відвідувати різні заклади, але для нас це велика втіха» – сказав у вітальному слові до військовослужбовців Владика. «Різдво Христове несе нам спасіння. Церква завжди молиться за всіх вас і за тих, хто є в цьому залі і за тих, хто знаходиться на службі та на бойовому чергуванні. Бажаю Вам щоб Ви ніколи не заплямували честь мундира та по закінченні служби командири з вдячністю тиснули Вам руки а друзі та рідні завжди були раді вас бачити».
Після закінчення богослужіння Владика дав інтерв’ю військовій пресі та поспілкувався з командиром бригади полковником Сахоном Олегом Олександровичем і його заступником полковником Задворним Олександром Івановичем.
Потім гостей запросили в актовий зал на Різдвяну театральну постановку. Акторами у цьому дійстві були звичайні солдати першого стрілецького батальйону бригади.
Підчас вистави глядачі дізнались про історію самого Різдва та особливості його святкування у різних країнах світу та по завершенні нагородили акторів гучними оплесками.