Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2012. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі відкрилася Всеукраїнська виставка творчості засуджених до позбавлення волі

12 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира в Києво-Печерській Лаврі відбулося відкриття Всеукраїнської виставки художньо-прикладної творчості засуджених до позбавлення волі «Славімо Різдво Христове!».
Виставка проводиться за спільної ініціативи Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, Державної пенітенціарної служби України та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.
Перед відкриттям виставки було відслужено різдвяний молебень, який звершив вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій у лаврському храмі Всіх святих, після чого відбувся концерт різдвяних піснеспівів у виконанні хору Київських духовних шкіл.
Презентація експонатів виставки пройшла в галереї «Неф» Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. У вироблені експонатів виставки взяло участь більш ніж 500 засуджених до позбавлення волі з усіх областей України, серед яких є 12 неповнолітніх засуджених та 20 жінок.
У вступних промовах владики Іларія та заступника голови Державної пенітенціарної служби Олександра Дуки було наголошено на важливості для суспільства проведення таких виставок робіт засуджених на релігійну тематику. Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко розповів про попередній відбір робіт на регіональному рівні та про подальшу долю цих експонатів, які після завершення виставки прикрасять дитячі будинки і лікарні.
Виставка триватиме в галереї «Неф» Києво-Печерської Лаври до 20 січня, після чого експонати виставки робіт засуджених презентуватимуться в галереї «Соборна» УПЦ (вул. Залізничне шосе, 3, ст. метро Либідська).

Прес-служба Синодального відділу тюремного служіння