Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2012. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Владика Іона звершив чернечий постриг у Спасо-Преображенському монастирі

2 січня за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона звершив чернечий постриг у Спасо-Преображенському монастирі в селі Нещерів Обухівського району Київської області, який є скитом Іонинського монастиря.
Новопострижені в рясофор ченці отримали імена на честь святителя Луки Кримського та преподобного Антонія Великого, а після звершення чину постригу намісник монастиря єпископ Іона звернувся до них зі словом настанови та вручив кожному на згадку про чернечі обітниці книги «Чин монашеського постригу».
Постриг був звершений у «теплому» приділі головного монастирського храму, де зазвичай звершуються богослужіння в зимовий час. Приділ древній, побудований разом із Спасо-Преображенською церквою наприкінці XVIII століття та освячений на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі — небесного покровителя будівничого храму, козацького полковника Івана Гудим-Левковича.
Декілька років тому в приділі було проведено капітальну реставрацію. Виготовлено мармуровий іконостас, мармуром вкрито і теплу підлогу. Розписи на теми життя святого пророка Іоанна Предтечі виконала бригада іконописців-монументалістів з Харкова. Іконостас розписував відомий український іконописець Олександр Рудой.
Особливістю Свято-Іоанно-Усікновенського приділу є облаштований при ньому баптистерій для хрещення дорослих через повне занурення. Тут, відповідно до давнього церковного припису хрестити людину повним зануренням, звершують Таїнство хрещення насельники Київського Свято-Троїцького Іонинського та Спасо-Преображенського монастирів.