Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2012. НОВАЯ КАХОВКА. ПРИБЛИЖАЕТСЯ РОЖДЕСТВО!

8 января в 1400 Рождественский концерт в кинотеатре «Юность» (Новая Каховка). В программе выступления коллективов из Новой Каховки и гостей. Вход свободный. ПРИГЛАШАЕМ!

9 января в 1400 Рождественский концерт в районном доме культуры (Каховка). Выступают коллективы из Каховки, Каховского района, Новой Каховки. Вход свободный. ЖДЕМ ВАС!

13 января в 1200 в фойе районного дома культуры Каховки откроется праздничная выставка-ярмарка детского творчества, во время которой будет проходить сбор средств для онкобольных детей. ВМЕСТЕ ПОМОЖЕМ ДЕТЯМ!

13 января в 1300 в районном доме культуры Каховки начнется гала-концерт и награждение участников фестиваля детского творчества «Рождественские зори». ПРИГЛАШАЕМ ВЗРОСЛЫХ И ДЕТЕЙ!

ЗАСВІТИЛИСЯ «РІЗДВЯНІ ЗОРІ»
Доброю традицією у нашому місті стало проведення фестивалю дитячої творчості «Різдвяні зорі». Організатори його (як і дитячого літнього православного табору, осіннього «Покровського ярмарку», акцій напередодні Дня захисту дітей «Без сім’ї немає щастя» та інших) — активісти громадської організації «Православний батьківський комітет» та благодійного фонду «Лепта» на чолі з Ігорем і Світланою Бжезицькими. З кожним роком фестиваль стає все масовішим і досконалішим. Його учасники — учні міських і сільських загальноосвітніх та Недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору Каховки, позашкільних закладів освіти й культури. Ну і, звичайно, двері зали широко розкриваються для гостей: дітлахів, вчителів і батьків, представників міської та районної влади, духовенства нашої єпархії на чолі з єпископом.
Радісно й затишно на серці у глядачів — адже славити народженого Бога, бажати усім людям щастя й миру виходять від найменшеньких дошкільнят до старшокласників. Юні христослави показують своє старання та безліч талантів: драматичних, пісенних, хореографічних. Зі сцени з вуст традиційних персонажів Святок ллються мелодії щедрівок, колядок, українських пісень; знову, як і більше 2 тисяч років тому, розгортається вертеп, де вершиться найбільша Таїна цього світу, сюди злітаються Ангели, сходяться простеці-пастушки та премудрі волхви…
Час пролітає непомітно, і по закінченні дитячого форуму не хочеться розходитися навіть дорослим. Вони ще довго обговорюють свої враження, серед яких на першому місці — відчуття прекрасної родинної атмосфери та радості від здійсненого загальними зусиллями людей доброї волі. Адже допомагають підготувати свято, як можуть, усі: хто — наданням костюмів, хто — коштами на подарунки, хто — режисурою та оформленням залу.
Голова Православного батьківського комітету, депутат обласної ради І. Бжезицький зазначає, що, впроваджуючи ідею подібного фестивалю на нашій землі, основну увагу він приділяв залученню до нього нецерковних або малоцерковних юних і дорослих земляків, які, між тим, за історичною традицією ідентифікують себе як православні. Ігор Володимирович переконаний: у всіх нас, нехай і відучених довгими десятиріччями від Православ’я, обов’язково — на генетичному рівні — зберігається накопичене за тисячоліття Святої Русі духовне багатство. Душа за природою — християнка, а, значить, просто треба допомогти людям розчистити цей безцінний скарб з-під завалів того сміття, яке щоденно ллється й сиплеться на наші голови з радіо, телебачення, забобонів та від простої байдужості. Мета фестивалю — показати дітям і дорослим справжню радість Різдва, хоч на декілька годин утримати в серці ті напрочуд дивні моменти тепла і тиші, які панують там, коли ми промовляємо: «Христос народжується!»… Цим заходом громада слідує наставлянню Христа не перешкоджати дітям приходити до Нього, бо таким, як вони, «належить Царство Небесне». А ще саме так, усі разом, ми зможемо зберегти багату культуру нашого народу і залишатися яскравою та колоритною квіткою у всесвітньому букеті людства, яке прославляє свого Творця.
Зараз у нашому місті набирає обертів підготовка до наступного фестивалю, який прийде до дітей і дорослих разом з Різдвяними святками і, віримо, — у січневі морози додасть тепла нашім душам! А для бажаючих стати його жертвувателями повідомляємо, що раді будемо, якщо ви допоможете урізноманітнити подарунки юних учасників (а їх очікуємо близько 200).
Усі бажаючі запрошуються 13 січня в Каховський районний Будинок культури, у фойє якого з 12.00 проходитиме святковий ярмарок і виставка дитячих виробів декоративно-прикладної майстерності та благодійний збір коштів на користь онкохворих дітей м. Каховка та Каховського району; а о 13.00 розпочнеться гала-концерт фестивалю та нагородження учасників.

Телефони для довідок: (066) 218-54-34 Бжезицька Світлана Сергіївна