Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав військовослужбовців з Днем Генерального штабу

18 листопада у Збройних Силах України відзначається професійне свято – День Генерального штабу. З нагоди свята Блаженніший Митрополит Володимир надіслав вітальне слово начальнику Генерального штабу генерал-полковнику Григорію Педченку.
«Щиро вітаємо Вас та весь офіцерський склад, солдатів, працівників Збройних Сил України і ветеранів військової служби з Днем Генерального штабу.
Свята Церква завжди високо цінувала подвиг захисників Вітчизни, на плечі яких покладено захист інтересів нашого народу, утвердження добра, злагоди та справедливості.
Саме 18 листопада 20 років тому було видано перший наказ начальника Головного штабу Збройних Сил України, з якого розпочалася кропітка робота зі створення Збройних Сил. З приємністю можна відзначити те, що Генеральний штаб Збройних Сил України являється провідником у налагодженні тісної співпраці Церкви і Армії, яка сприяє посиленню військово-патріотичного виховання та позитивно впливає на духовно-моральний стан військовослужбовців.
Ми радіємо, що особовий склад Збройних Сил України, завдяки принциповій позиції керівництва Генерального штабу, має можливість долучитися до повноти церковного життя: брати участь у богослужіннях і церковних Таїнствах, молитися в храмах, в тому числі і тих, які розташовані на території військових частин, звершувати прощі до святих місць.
Бажаємо, щоби ваша любов до України, народна повага, славетні ратні подвиги пращурів були стимулом для подальшої праці в ім’я миру та злагоди на землі.
Зичимо Вам, вельмишановний Григоріє Миколайовичу, та всьому особовому складу Генерального штабу Збройних Сил України здоров’я, щастя, благополуччя та помочі Божої в служінні нашій Державі», — йдеться у вітанні.