Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2011. (ІТАЛІЯ). У Римі презентували факсимільне видання Луцького Євангелія XIV століття

16 листопада, у посольстві України в Італії відбулась зустріч делегації Волинської єпархії, а саме: протоієрея Миколая Бондарука, архімандрита Онуфрія (Куца), протоієрея Валентина Марчука, та настоятеля Свято-Амвросіївської спільноти міста Мілану ієромонаха Амвросія (Макара) з українським послом в Італії Чернявським Георгієм Володимировичем. Під час зустрічі з працівниками посольства волиняни з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України представили Луцьке Євангеліє XIV століття, видання якого здійснила Волинська єпархія УПЦ.
Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук зачитав вітальне слово Предстоятеля УПЦ з нагоди презентації Луцького Євангелія у посольстві.
Посол України в Італії Георгій Володимирович подякував гостям за клопітку і важливу працю популяризації в світі України та її духовної спадщини.
У ході розмови було зазначено, що 13 листопада у Міланському храмі громади святителя Амвросія єпископа Медіоланського під час Божественної Літургії відбулось богослужбове читання саме з Луцького Євангелія.
Також посол радо сприйняв та підтримав ідею проведення презентації Луцького Євангелія для наукових та культурних кіл Італії і ЗМІ у Флорентійській бібліотеці Лоренцо Медічі у лютому 2012 року.
Священнослужителі Волині від імені керуючого Волинською єпархією УПЦ митрополита Луцького і Волинського Ніфонта подарували представникам посольства Новий Завіт – видання єпархії та Волинську ікону Божої Матері з побажанням плідної співпраці.