Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2010. ТИРАСПІЛЬ(МОЛДОВА). Архієпископ Симеон взяв участь в торжествах в Новонямецькій обителі

27-28 листопада архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон на запрошення єпископа Тираспольського і Дубоссарського Сави взяв участь у торжествах в Новонямецькому Кіцканському чоловічому монастирі, присвячених пам’яті небесного заступника обителі — преподобного Паісія Величковського.
27 листопада владика Симеон разом з єпископом Савою звершив всенічне бдіння. У богослужінні взяли участь намісник обителі архімандрит Паісій з братією. Після всенічного бдіння архі-єпископ Симеон звернувся до братій і парафіян обителі зі словом Архіпастирського повчання й поздоровив усіх із престольним святом обителі, побажавши молитв і заступництва великого угодника Божого — преподобного Паісія.
28 листопада, у день пам’яті преподобного Паісія Величковського, Новонямецького чудотворця, архієпископ Симеон разом з єпископом Савою звершив Божественну Літургію у Вознесенську соборі Кіцканського монастиря та взяв участь в торжествах з нагоди Престольного свята обителі. По здійсненню Божественної Літургії був звершений Хресний хід із шанованим образом преподобного Паісія Величковського. У торжетсвах також взяв участь єпископ Кагульский і Комратський Анатолій.
Архіпастирі поздоровили братію обителі й всіх парафіян з урочистим святом, а намісника монастиря архімандрита Паісія із Днем Ангеля, який настоятель обителі святкував цього дня.