Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2010. АФІНИ. Архієпископ Афінський і всієї Еладди Ієронім привітав Блаженнішого Митрополита Володимира з 75-річчям від Дня народження

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ
БЛАЖЕННІШОМУ ВОЛОДИМИРУ
МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ
Ваше Блаженство, Блаженнейший у Христі брате й співслужителю!
З великою радістю ми прийняли радісну звістку про святкування сімдесятип’ятилітнього ювілею Вашого Блаженства й охоче прийняли запрошення на участь у святкових заходах, на яких нашу святу Церкву представляє улюблений во Христі брат Преосвященніший Прокопій, єпископ Христианупольский.
Цей ювілей являє всім нам чудову можливість виразити нашу глибоку братню любов, нашу повагу й шану до Вашого Блаженства, а також виявити щиру підтримку чесні́й ієрархії братньої Православної Української Церкви, що перебуває під Вашим досвідченим керуванням, що визнається канонічною й приймає участь в євхаристичному та містичному спілкуванні з усіма Православними Церквами.
Благодать Божа вдостоїла Вас довгого й світлого служіння Церкві, яким Ви засвідчили Вашу найглибшу віру, непорушну відданість Святій Церкві, її священним канонам і традиції.
Тому сьогодні належно беручи участь у радості благочестивого, єдиновірного й єдинославного українського народу з нагоди сімдесят п’ятої річниці від Дня Вашого Народження, ми також віддаємо належну повагу вправному керманичеві духовного корабля Святої Православної Української Церкви, який з рідким умінням стоїть коло її прави́ла серед багатьох проблем і труднощів от уже як майже двадцять років.

Сьогодні на цій священній міжправославній зустрічі ми шануємо прославленого й духоносного Архіпастиря Української Православної Церкви, що є вірним направителем і найвищим ідеалом для благого кліру й благочестивого народу, які в ці святкові миті віддають Вам належну повагу й свою синівську любов, визнаючи розмаїто виражену до них Вами батьківську любов і жертовне служіння.
З нагоди таких трудів і подвигів Вашого улюбленого Блаженства, ми від усього серця й всієї душі виражаємо наші братні вітальні побажання й поздоровлення.
Передаючи також побажання від чесно́ї ієрархії святої Еладської Церкви, її священного кліру та нашої благочестивої пастви, бажаємо, щоб Великий Податель благ, Господь наш Ісус Христос, дарував Вашому Блаженству довгі роки життя в міцному здоров’ї до продовження Вашого гідного й світлого першоієраршого служіння.
На відзначення всього цього й на згадку святкування Вашого ювілею ми підносимо Вашому високоповажному Блаженству через нашого представника Преосвященного Прокопія, єпископа Христианупольського, архієрейську панагію, щоб, носячи її на своїх грудях як щит охоронний, Ваше Блаженство черпали б сили й затверджувалися благодаттю зміцнюючого нас Господа у важкому і відповідальному архіпастирському служінні.
Цілуючи цілуванням святим Ваше високоповажне Блаженство перебуваємо з любов’ю у Господі.
Многая й благая Вам Літа, Блаженніший Владико!
† Ієронім,
Архієпископ Афінський і всієї Еладди